Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

Uzmi racun i pobedi!

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Registar investitora

Citaj
Sjajan novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije (10 fotografija)

05.01.2018


Mesto više tražilo se sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina za novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije. Više od pedeset muzičara, pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića, priredilo je ovdašnjoj publici sjajan kulturni događaj, a ona ih je za to nagradila dugotrajnim aplauzom i sa nekoliko “biseva”. Prigodni, novogodišnji repertoar, obuhvatio je nezaobilazna dela majstora valcera Johana Štrausa, ali i odabrane teme Čajkovskog, Sen Sansa, Bizea, Ofenbaha i drugih kompozitora. Poput čuvenog novogodišnjeg koncerta u Beču, publika je aktivno učestvovala u izvođenju popularnog “Radeckog marša” Johana Štrausa starijeg, koji je potom izveden i na “bis”.
 
  
 
 
Zrenjaninskoj filharmoniji pridružili su se i Višnja Popov, mecosopran, rođena Zrenjaninka, solista opere Narodnog pozorišta iz Beograda, kao i solisti Baleta Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu Milena Krkotić i Milan Ivan. Devojčica Nevena Stankov izmamila je aplauze interpretacijom poznate božićne pesme Maraje Keri “All I Want for Christmas Is You”. 
 
Nakon letošnjeg nastupa na Trgu slobode u Zrenjaninu, koji je pratilo skoro 20 hiljada gledalaca, Zrenjaninska filharmonija je i sinoćnim koncertom potvrdila visok umetnički kvalitet i u potpunosti opravdala veliko interesovanje publike za ovaj događaj.    
 
 
 
 
Zrenjaninska filharmonija osnovana je daleke 1899. godine. Radila je do 1956. godine, da bi, zaslugom Romana Bugara, bila obnovljena 2014. godine. Naredne godine realizuje koncert sa proslavljenim operskim pevačem Željkom Lučićem i velikim koncertom u okviru “Dana piva” otvara novi Trg slobode u Zrenjaninu. Sjajni utisci sa tog koncerta doprineli su da filharmonija i naredne dve godine prva nastupi na istom koncertnom prostoru, što je već postala tradicija najveće gradske manifestacije.
 
 
 
 
 
Sinoćnjem koncertu u prepunoj sali Kulturnog centra Zrenjanina prisustvovali su i čelnici Grada Zrenjanina - gradonačelnik Čedomir Janjić, zamenik Saša Santovac, predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović, pomoćnici gradonačelnika Dragan Ćapin i Simo Salapura, kao i brojne druge zvanice. 
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana