Aleksandar Marton i Branislav Knežević posetili MZ "Žarko Zrenjanin"

Na osnovu pritužbi više građana sa teritorije MZ "Žarko Zrenjanina" koji su ukazali na problem bezbednosti učesnika u saobraćaju, predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandar Marton i direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Branislav Knežević danas su posetili ovu mesnu zajednicu i upoznali se sa osnovnim problemima iz oblasti infrastrukture. Tokom razgovora s predstavnicima mesne zajednice, Marton i Knežević su predočili mogućnosti za rešavanje navedenih problema, a oko pojedinih problema postignuti su i konkretni dogovori.

Gorući problem bezbednosti učesnika u saobraćaju jeste nedostatak semafora na raskrsnici ulica Makedonske, Žarka Zrenjanina i Veselina Masleše. Osim što je u pitanju deo trase magistralnog puta Zrenjanin – Kikinda, radi se o raskrsnici s frekventnim saobraćajem kojom, između ostalih, svakodnevno prolaze i učenici OŠ "Jovan Cvijić" i Poljoprivredne škole. Po rečima direktora JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Kneževića, ovaj problem biće rešen najkasnije do proleća naredne godine. On je dodao da će veoma brzo biti urađena i rekonstrukcija kolovoza u Ulici Žarka Zrenjanina, čime će se doprineti ukupnoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

 

Sastanak u prostorijama MZ

 

- Mi nemamo rešenje za prolazak teškog saobraćaja kroz grad dok se ne izgradi obilaznica, i zato smo i uradili jedan dinamički plan za izgradnju obilaznice u što hitnijem roku. U planu je i da se svi izlazi iz grada urade kao poluautoputevi, čime bi i Ulica Žarka Zrenjanina dobila četiri trake. Ono što mogu da obećam za problematičnu raskrsnicu jeste njeno proširenje i semaforizacija i to će biti urađeno – istakao je Branislav Knežević. 
Predsednik gradske Skupštine Aleksandar Marton rekao je da je problem saobraćaja generalni problem grada Zrenjanina, a da je pomenuta raskrsnica najveći problem na teritoriji ove mesne zajednice.

 

Razgovor sa članovima saveta MZ na ulici

 

- Na lokalnoj vlasti je da iznađe rešenja koje će za cilj imati povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a posebno dece, i to ne samo na ovoj raskrsnici. S obzirom da je "Žarko Zrenjanin" moja matična mesna zajednica, upoznat sam sa stanjem u njoj. Ona je u najvećoj meri urbanizovana, problemi koji postoje nisu nerešivi, i naše procene, kao i procene "Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina", govore da je uređenje saobraćajnice kroz Ulicu Žarka Zrenjanina značajan prioritet. Mesna zajednica će imati pomoć lokalne samouprave, a očekujem da i Savet mesne zajednice svojim predlozima doprinese toj saradnji – istakao je Aleksandar Marton.