Gradonačelnik Goran Knežević: "Završetak izgradnje hale sportova oko 1. maja 2009. godine"

- Nova hala sportova biće završena oko prvog maja naredne godine, jer smo prihvatili da organizujemo deo takmičenja u odbojci u okviru Univerzijade, koja se održava u junu, a mesec dana kasnije sledi Evropsko kadetsko prvenstvo u rvanju – rekao je juče gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević, na konferenciji za novinare posvećenoj upravo rvačkom šampionatu Evrope za kadete, koje će se održati od 21. do 27. jula 2009. godine.  

 

 Tribine nove hale sportova Pogled sa vrha tribina nove hale sportova 


- Sa stručnim službama "Direkcije za izgradnju grada" ustanovili smo dinamiku radova koje treba izvesti do završetka izgradnje hale. Sa ostalim učesnicima u poslu smo se dogovorili oko finansijskih sredstava, tako da očekujem da predviđena dinamika bude ispoštovana. Imamo kašnjenje u izgradnji u odnosu na prvobitne termine, međutim, dinamika planirana na osnovu ovog evropskog prvenstva se poštuje i ja očekujem da hala bude završena bez dodatnih problema – istakao je gradonačelnik Knežević i dodao da će uporedo s radovima na završetku nove biti rekonstruisana i stara hala sportova, te da će one biti spojene i prilagođene trenažnom procesu i takmičenjima.

 

3D prikaz nove hale sportova - spoljašnjost  3D prikaz nove hale sportova - unutrašnjost 


Da podsetimo, radovi na izgradnji nove hale sportova u Zrenjaninu počeli su decembra 2006. godine. Na osnovu projekta koji su uradila preduzeća "SM Inženjering" iz Zrenjanina i "AGM" iz Beograda, novi hram zrenjaninskih sportista zadovoljavaće svetske standarde za održavanje svih sportskih priredbi. Dvorana će u osnovi imati površinu od oko 4.000 kvadratnih metara, biće kapaciteta 3.000 gledalaca, a u sklopu objekta nalaziće se i poslovni prostor. Sa starom halom, popularnim "Medisonom", biće uspostavljena funkcionalna "topla" veza – podzemnim tunelom i pasarelom u nivou tribina. Posebno će biti uređen prostor oko dvorane, uključujući gradnju pešačkih komunikacija, prilaznih puteva i parkinga.