Gradonačelnik uputio apel građanima povodom incidenta na gradilištu

Povodom jučerašnjeg nesrećnog slučaja na gradilištu u Skerlićevoj ulici u Zrenjaninu, gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević uputio je apel građanima Zrenjanina:

"Pajo Ivošević, trener rvačke reprezentacije Srbije, koji je došao u radnu posetu Zrenjaninu, juče se teško povredio prilikom prolaska kroz gradilište u Skerlićevoj ulici. Nakon ovog nesrećnog slučaja, izvođači radova su me izvestili da se pojedini građani svakodnevno nepropisno kreću kroz gradilišta i tako ugrožavaju svoju i bezbednost drugih ljudi.

S obzirom da su u toku intenzivni radovi na više lokacija u gradu, apelujem na vozače, a posebno na pešake, da se dosledno pridržavaju izmenjenog režima saobraćaja i strogo pridržavaju istaknutih uputstava o ponašanju u zoni radova, kako bi sprečili mogućnost novih nesrećnih slučajeva".

 

Gradilište u Skerlićevoj ulici


Nesrećni Ivošević pokušao je juče, iz do sada neutvrđenih razloga, da pređe preko rova unutar gradilišta, ispred ulaza u hotel "Vojvodina" iz Skerlićeve ulice. Tom prilikom jedna od greda koje su postavljene da podupiru bočne ploče unutar rova je popustila i Ivošević je upao u kanal dubok preko dva metra. Ostao je bez svesti i ležao dok ga nisu primetili građani i pozvali pomoć. U zrenjaninskoj bolnici konstatovano je da se nalazi u komi, ali da su mu vitalne funkcije stabilne, nakon čega je prebačen u novosadski Klinički centar.

Mesto nesreće ubrzo su obišli i predstavnici MUP, kao i nadležni u JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada". Oni su samo mogli da konstatuju da se nesreća nije mogla izbeći, jer se Ivošević našao unutar propisno obeleženog i ograđenog gradilišta. Nažalost, konstatovano je i da građani različito reaguju na sve brojnija gradilišta širom grada. Većina se  pridržava istaknutih oznaka i upozorenja i ne približava se zonama gradnje, ali pojedinci otvoreno negoduju, pokušavajući da koriste nekakve prečice i prolaze, često i kroz sama gradilišta. Stoga apel gradonačelnika Kneževića treba ozbiljno shvatiti, kako bi se predupredile nesreće poput jučerašnje.