Knežević i Marton osudili pretnje upućene novinarki Ljiljani Stupar

Gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević i predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandar Marton osudili su pretnje upućene zrenjaninskoj novinarki Ljiljani Stupar od strane nepoznatog lica:

"Smatramo da svako ugrožavanje slobode novinarske profesije predstavlja i direktno ugrožavanje slobode građana. Ne sme se dozvoliti da na ovakav način budu dovedene u pitanje sve vrednosti po kojima je Grad Zrenjanin prepoznatljiv, a to su, pre svega, pravo na slobodno izražavanje, multikulturalnost i tolerancija.
Pozivamo nadležne organe MUP-a da reaguju i usmere svoje aktivnosti na sprečavanje i sankcionisanje ovakvih pretnji, a celokupnu javnost da izrazi svoj stav i neslaganje s ovakvim načinom uticanja na profesionalno obavljanje novinarskog posla".

Novinarki lista "Zrenjanin" i dopisniku "Blica" i Novinske agencije "BETA" Ljiljani Stupar, nepoznati muškarac uputio je telefonske pretnje i upozorio da će "narednih dana ona i njena kćerka biti njegov problem". Na njeno insistiarnje da joj kaže o čemu se radi, rekao joj je da "imaju kćerkinu fotografiju, da stižu iz Beograda i primaju novac za to".

Ljiljana Stupar kaže da su joj i ranije upućivane pretnje, da je to jednom prilikom trajalo čitavih mesec dana, ali da organi SUP tada nisu odreagovali. I sada je o tome obavestila zrenjaninsku policiju, a pretpostavlja da su povod za upućivanje pretnji njeni tekstovi o privatizacijama u Zrenjaninu.