Stankov primio članice grupe "Betty Boop" i autorski tandem V. Graić - S. Milošević

Neuobičajen prijem u Plavom salonu Gradske kuće upriličio je danas pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Predrag Stankov. Gošće su bile članice popularnog zrenjaninskog pop-sastava "Betty Boop" i autorski tandem kompozitora i tekstopisaca iz Beograda Vladimir Graić – Saša Milošević Mare, s kojima će "Betty Boop" potpisati Protokol o saradnji, što je i glavni povod današnjeg okupljanja u Zrenjaninu. Graić i Milošević preuzeće, praktično, menadžment nad grupom u narednom periodu, učestvovati u "proizvodnji" premijernog CD-a i starati se o nastupima i svemu značajnom za njen muzički razvoj. Po Graićevim rečima, danas će se definisati "grubi" oblici buduće saradnje, a vremenom će se precizirati uloge svakog od učesnika u projektu "Betty Boop". 

 

Prijem u Plavom salonu - grupna fotografija Stankov i jedan od autora

 

Pozdravljajući današnje goste u Plavom salonu, pomoćnik gradonačelnika Stankov istakao je da uvek s posebnim zadovoljstvom prima mlade i talentovane sportiste, muzičare ili uspešne učenike i studente.

- To je ono što promoviše ovaj grad, a nastupi grupe "Beti Bup" prevazišli su okvire Zrenjanina. Lokalna uprava će podržati svaki ovakav vid promocije, a uspostavljanjem ove saradnje, naše Zrenjaninke postaju najbolji ambasadori ne samo grada, već i zemlje, s obzirom da se planiraju i brojni međunarodni nastupi – rekao je Stankov i dodao da mu je drago što su reprezentativni prostori unutar Gradske kuće postali dostupni i za prijem članova pop i rok bendova, što je nekada bilo nezamislivo. On je novinarima najavio i učešće Grada Zrenjanina u projektu izrade "svečane gradske pesme", u koji bi, osim sastava "Beti Bup" bili uključeni i drugi uspešni mladi Zrenjaninci, iz različitih oblasti.

 

Članice grupe u holu ispred kabineta 

 

Današnjem prijemu prisustvovale su tri članice grupe:Tara Krlić, Nikolina Doroškov i Anja Prošić. Grupa "Beti Bup" je, inače, osnovana 2003. godine kao plesni sastav. Ubrzo su odlučile i da zasviraju, a njene članice danas imaju šesnaest i sedamnaest godina i već značajno festivalsko iskustvo. Veoma uspešno su nastupale na nekoliko festivala u Sofiji, Makedoniji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Belorusiji, a zapažene su bile i na dva domaća izbora za "Pesmu Evrovizije" Dobitnice su nagrada "Otkriće godine" na festivalu u Vrnjačkoj Banji i "Srebrna sirena" na festivalu "Sunčane skale" u Herceg Novom.