Svečano otvoreni 23. "Dane piva"

Na prepunom Žitnom trgu, uz zdravice, visoko podignute krigle, balone i atraktivan vatromet, sinoć su svečano otvoreni 23. "Dani piva", tradicionalna turističko-privredna manifestacija, koju je gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević ocenio ne samo kao festival piva, već kao "praznik grada na Begeju i praznik svih Zrenjaninaca".

Nakon zdravice Prvoslava Zakovskog, glumca zrenjaninskog Narodnog pozorišta "Toša Jovanović", prisutnima se obratio čelni čovek Zrenjanina, pozivom da narednih pet dana provedu u uživanju, i da doprinesu predstavljanju našeg grada u najlepšem svetlu svim gostima, koji će ovih dana biti brojni i stizati iz svih krajeva zemlje i inostranstva. On je potom nazdravio s publikom i zvanično proglasio manifestaciju otvorenom.

 

 Prvoslav Zakovski, glumac pozorišta "Toša Jovanović" Goran Knezevic otvara festival 

 

U nastavku sinoćnjeg programa na Žitnom trgu održane su kvalifikacije takmičenja u brzom ispijanju piva, u držanju litarske krigle pune piva, a odličnoj atmosferi doprineo je i nastup poznatog  pop sastava "Crvena jabuka".

Turistička organizacija Grada Zrenjanina poziva sve zainteresovane da posete neki od brojnih programa "Dana piva" i uživaju u muzičkim, kulturnim ili privrednim događanjima. Najveća poseta se očekuje na koncertima hrvatskog pop sastava Psihomodo pop (30.avgust), ali se veliki broj posetilaca očekuje i na koncertima: Del arno benda, Atomskog skloništa, Darkwood Dub, Ortodox Celts, Kal, Neno Belana, Massima Savića i Nevernih beba.

 

 Posetioci Vatromet na otvarannju festivala