Švedska firma u Zrenjaninu

Švedska firme LK Armatur je pre šest meseci zakupila poslovni prostor u Slobodnoj carinskoj zoni u Zrenjaninu. Prvi proizvodi već su krenuli u Švedsku i Evropsku uniju. Tim povodom menažderski tim švedske kompanija, koja broji 6 sestrinskih firmi, posetio je Zrenjanin i najavio proširenje proizvodnje u narednoj godini.

 

Proizvodni pogon firme Proizvodni pogon firme


- Planiramo da u narednih 12 meseci zaposlimo još jednu grupu radnika i uložimo u dodatne mašine i opremu. Trenutno je zaposleno 7 radnika a naredne godine posao će dobiti još 10 radnika. Uslovi koje imamo u ovom pogonu su identični onima u Švedskoj i proizvodi su visokog kvaliteta, nema razlike, isti su u svim našim fabrikama – ocenio je Magnus Erikson,generalni direktor LK Armatur u Švedskoj.

Menadžeri LK Armatur


Početna ulaganja švedske firme LK Armatur u Zrenjaninu iznose 300.000 evra a još toliko je planirano da se narednih meseci uloži u novu opremu i mašine. Reč je o visokotehnološkoj i čistoj proizvodnji cevi i tek se očekuje da ovaj posao dobije zamaha u Banatu. U protekloj godini ova švedska firma ostvarila je prihod od 20 miliona evra u proizvodnji armatura za grejanje, dok je grupacija ARMATUR ostvarila obrt od  90 miliona evra i predstavlja firmu u razvoju, koja cevima snabdeva široko tržište, industriju, brodogradnju i građevinarstvo. Matična firma zapošljava 66 radnika, pogon u Kini ima 33 radnika dok će zrenjaninska firma imati u početku 20 zaposlenih. Praktično, pokretanjem proizvodnje u Zrenjaninu švedski LK Armatur otvorio je svoj prvi pogon u Evropi, van granica zemlje. LK Armatur u Zrenjaninu vodi Dori Lapadat, direktor.