Lovci, uz podršku grada, brinu se o divljači u lovištu '' Begej ''

Zahvaljujući Udruženju lovaca u Zrenjaninu, a uz podršku Grada Zrenjanina, na lovištu površine 125,26 ha, divljač se bori da prežive teške zimske uslove. U utorak, 21. februara, zamenik gradonačelnika grada Zrenjanina Goran Kaurić i direktor lovišta „Begej“ Zrenjanin Milena Romaneli uključili su se u snabdevanje hranom za ove životinje.

 

 

Lovište "Begej" obuhvata 23 lovačka društva, a uslovi su ove zime veoma loši i neke životinje ne stignu do mesta hranjenja. Ali, prema proceni, aktivnost je bila korisna u isporuci dodatne hrane životinjama zahvaljujući podršci lokalne vlasti za kupovinu benzina i soli.

 

Ove zime planirano je oko 24.000 kg žitarica za životinje i oko 20.000 kg stočne hrane, kao i oko 5.000 kg soli. Prema Mileni Romaneli, do sada je utrošeno više od 25.000 kg žitarica i 22.000 kg stočne hrane i oko 6.000 kg soli.

 


 

 

Kaurić je objasnio da je lokalna samouprava odlučila da podrži ovu aktivnost obezbeđujući 230.000 dinara za kupovinu hrane i benzina za lovačko udruženje u svim selima grada Zrenjanina.