''Dani Dunava'' u Zrenjaninu

Grad Zrenjanin i ove godine učestvuje u manifestaciji „Dani Dunava“, a kako kaže Ana Vujinov iz odeljenja za životnu sredinu, tim povodom je organizovano likovno takmičenje za učenike nižih razreda osnovnih škola, tema „Volim Dunav“.
 
Pozvala je građane da se pridruže timu i učenicima 7. jula kada će biti organizovan dnevni izlet u banci Tisa. Održaće se radionice za decu kako bi ih informisali o zaštiti voda i reka - kaže Vujinov dodajući da svi zainteresovani građani mogu doći u subotu, 7. jula u 10 sati ispred Gradske kuće, gde će ih čekati treneri, a hranu i piće obezbeđuju organizatori.
 
 
Milica Milović, koordinator aktivnosti, u ime Ministarstva poljoprivrede, kaže da će na ovoj manifestaciji učestvovati više od 28 gradova iz cele Srbije, a poslednja aktivnost biće održana na Adi Huji, što će biti početak njene revitalizacije.
 
Dunavska kampanja deo je projekta pod nazivom „Partnerstvo za zeleni Dunav“ koji potpisuju kompanija Coca-Cola i njen najveći evropski proizvođač Coca-ColaHellenic i Međunarodna komisija za zaštitu Dunava (ICPDR), sa ciljem da se reka i poboljšanje životne sredine.