Gradonačelnik svečano otvorio ''Lidl'' u Zrenjaninu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zajedno s predstavnicima kompanije “Lidl”, otvorio je tačno u 8 časova maloprodajni objekat u Zrenjaninu, istovremeno kada je to učinjeno u još 11 gradova širom Srbije. Ovim je počeo s radom u Srbiji taj poznati nemački trgovinski lanac, a naš grad našao se u prvoj grupi gradova i među 16 objekata koliko je danas otvoreno.
 
 
 
 
Gradonačelnik Janjić je izrazio zadovoljstvo zbog dolaska ovog velikog trgovinskog lanca u Srbiju, a posebno u naš grad.
- Zadovoljan sam što je i u našem gradu otvoren prodajni objekat, površine 2500 kvadratnih metara, a to je znak da oni koji rade istraživanja veruju u tržište Zrenjanina i očekujem da će, pored konkurencije, uspeti da nađu svoje mesto - rekao je on.
Kazao je da je dogovor sa "Lidlom" oko gradnje objekta vrlo brzo postignut, a da je toj kompaniji prodat još jedan plac i da se očekuje početak gradnje još jednog prodajnog objekta.   
 
 
 
 
Predstavnica kompanije Aleksandra Pindović prenela je pozdrave u ime tima "Lidl Srbija" i izrazila zadovoljstvo što je i u Zrenjaninu danas počeo s radom njihov objekat i što su u mogućnosti da potrošačima ponude jedinstven asortiman, s najboljim odnosom cene i kvaliteta. Zahvalila se i državi Srbiji i lokalnim vlastima, na pozitivnoj klimi koja je omogućila da "Lidl" danas bude ovde. Navela je i karakteristike samog objekta.
 
 
 
 
- U pitanju je nov "Lidl" objekat, koncept koji postoji od 2016. godine, i konstantno se usavršava. Bruto površine je 2500 kvadrata, od kojih je 1400 kvadrata prodajni prostor, sa 140 otvorenih parking mesta - kazala je i dodala da će u svim objektima u Srbiji, u prodavnicama, upravi i logističkom centru, biti zaposleno više od 1500 radnika, od kojih je 40 u Zrenjaninu.
 
 
 
Prodavnice "Lidla" otvorene su jutros u 12 gradova u Srbiji. U Zrenjaninu se objekat nalazi u Ulici Pere Dobrinovića 37, kod glavne autobuske stanice. Radno vreme je od 8-22 sata, ponedeljak-nedelja.