Promovisana TV serija ''Na veslu priča: Zrenjanin''

Povodom početka premijernog emitovanja na javnom servisu RTS deset epizoda serije ”Na veslu priča", snimljenih u Zrenjaninu, u Baroknoj sali Gradske kuće juče je upriličena promocija, razgovor sa autorima i pretpremijerna projekcija epizode "Na veslu priča: Banatska strana sveta", u kojoj svi akteri, književnici iz Zrenjanina, u paralelnom intervjuu iznose svoje poglede na prirodu, svet i stvaralaštvo. 
 
Premijerno emitovanje epizoda iz Zrenjanina započelo je sinoć na RTS 3 u čak 6 termina, da bi zatim bilo emitovano i na satelitskom programu javnog servisa RTS Svet.
 
 
 
Dve reke, Tisa i Begej, jedno jezero Peskara-Čepel, devet književnika pričaju originalne kratke priče o prirodi veslajući. Presek generacija stvaralaca iz Zrenjanina, od Vuksana Kneževića, Dejana Bošnjaka, preko Radivoja Šajtinca i Jolanke Kovač, pa do Aleksandra Bjelogrlića, Olivere Skoko, Uglješe Šajtinca, Maje Pandurov i Stevana Subića, u svim svojim razlikama poetika i pogleda na svet. Serija "Na veslu priča" na programe RTS donosi bogatstvo mašte i prirode i doprinosi očuvanju blaga Banata.
 
 
 
Na promociju su pozvani svi autori, a obratili su se autori serijala reditelj Rastko Šejić, kompozitor Vladimir Lešić, direktor fotografije Časlav Petrović, kao i urednik RTS Svet Dejan Gligorijević, dok se u ime grada obratio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura. 
 
- Veoma smo počastvovani i ponosni što smo bili deo ovakvog projekta, što smo dali podršku za njegovu realizaciju. "Na veslu priča" svakako je projekat koji je vredno kulturno, kinematografsko delo i nešto što svakako promoviše turističke potencijale našeg grada. Područje Banata, Zrenjanina, gledajući geografski je malo područje, ali ima velike kapacitete - rekao je Salapura, zahvaljujući svim akterima koji su učestvovali u projektu. 
 
 
 
U izradi serijala i emisija snimljenih u Zrenjaninu učestvovali su reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić; tonski snimatelj: Mateja Miljački; montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: čuvari prirore Milan Popović, Fedor Vuković, Mile Čuturilov, Stevo Čorokalo, rukovodilac čuvarske službe, Dragan Ćerimović, Goran i Zoran Kolarević, skeledžije: Stevan Dopuđ, Rajko Torđan; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.
 
Produkciju potpisuje Udruženje "Šta hoćeš", a projekat su podržali: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Zrenjanin.