Rukometaši Srbije spremni za meč protiv Belgije u Zrenjaninu

Rukometna utakmica prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine Srbija-Belgija biće odigrana u sredu, 24. oktobra, u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, s početkom u 18 časova, a ulaz je besplatan. Grad Zrenjanin poziva sve ljubitelje rukometa i sporta uopšte da dođu u što većem broju i daju maksimalnu podršku našim reprezentativcima na startu novog ciklusa takmičenja.  
 
Selektor reprezentacije Srbije, nekadašnji proslavljeni rukometaš Nenad Peruničić, za svoj selektorski debi, objavio je spisak igrača na koje računa za duele sa Belgijom u Zrenjaninu  i Švajcarskom četiri dana kasnije u gradu Cugu. Reprezentacija se okuplja u nedelju, 21. oktobra do 19.30 časova, nakon čega sledi trenažna faza u Zrenjaninu do meča sa Belgijancima. Posle utakmice u "Kristalnoj dvorani", "Orlovi" će vreme do odlaska u Švajcarsku provesti u Beogradu gde će se u "maloj Areni" spremati za duel u drugom kolu.
 
Poziv medijima za akreditaciju
 
Rukometni savez Srbije objavio je da se svi zainteresovani predstavnici medija za praćenje meča mogu akreditovati do ponedeljka u 12 časova slanjem mejla na press@rss.org.rs
 
Potrebno je navesti ime i prezime, naziv redakcije i broj lične karte.
 
 
Na spisku selektora su:
Golmani: Vladimir Cupara (Kjelce), Dejan Milosavljev (Vardar), Svetislav Verkić (Vojvodina).
Leva krila: Nemanja Ilić (Tuluz), Vanja Ilić (Logronjo), Filip Marjanović (Poli Temišvar).
Pivotmeni: Mijajlo Marsenić (Berlin), Ivan Popović (Granoljers), Živan Pešić (Ademar Leon), Zoran Nikolić (Konstanca).
Desna krila: Darko Ðukić (Meškov), Bogdan Radivojević (Rajn Nekar Leven), Vukašin Vorkapić (Metaloplastika).
Bekovi: Miljan Pušica (Minden), Ivan Mošić (Ademar Leon), Nemanja Beloš (Grac), Petar Ðorđić (Meškov), Mladen Krsmančić (Anaitcuna), Stefan Vujić (Steaua), Lazar Kukić (La Roha), Predrag Vejin (Železničar), Nikola Crnoglavac (Konstanca), Miloš Orbović (Poli Temišvar).
Na širem spisku od dodatnih pet imena za kvalifikacije su Todor Jandrić (Metaloplastika), Stevan Sretenović (Železničar), Ðorđe Pisarić (Metaloplastika), Milan Milić (Metaloplastika) i Jovica Nikolić (Vojvodina).