Svetska bronza za Nemeša i Kadžaju - čestitka gradskih čelnika

Rvači zrenjaninskog “Proletera” i reprezentativci Srbije Viktor Nemeš i Mihail Kadžaja osvojili su bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti i doneli našoj zemlji nova odličja, nakon što je srebrnu medalju dan ranije osvojio Davor Štefanek, takođe nekadašnji istaknuti član “Proletera”.
 
Viktor Nemeš je u borbi za medalju u kategoriji do 77 kilograma savladao Šveđanina Bjurberga, dok je Mihail Kadžaja, Gruzin koji nastupa pod zastavom Srbije, u borbi za treće mesto pobedio bivšeg prvaka sveta, Mađara Balaža Kiša, i osvojio medalju u kategoriji grčko-rimskim stilom do 97 kilograma. Pre Kadžaje i Nemeša, srebrnu medalju je osvojio Davor Štefanek, dok je bez odličja zamalo ostao još jedan Zrenjaninac, Kristijan Fris, koji je poražen u borbi za treće mesto od Kineza Valihana. 
 
Srpskim rvačima osvajanje medalja čestitali su premijerka Ana Brnabić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a svojim istaknutim sugrađanima čestitku su uputili i čelnici Grada Zrenjanina.
 
 
Čestitke Viktoru Nemešu i Mihailu Kadžaji, povodom novog velikog sportskog uspeha na međunarodnoj sceni, uputio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, a čestitkama se pridružio i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović. Oni su istakli da i ove medalje dokazuju da rvački sport u Zrenjaninu i Srbiji, iz takmičenja u takmičenje, pripada samom svetskom vrhu. 
“Nastavili ste da osvajate odličja na najvećim svetskim takmičenjima, što govori o istaknutom sportskom kvalitetu koji posedujete, ali i o predanom i istrajnom radu i treninzima, u okviru svog “Proletera” i državne reprezentacije. Iskreno vam čestitamo na medaljama, dostojnom prezentovanju našeg grada i zemlje na svetskom šampionatu u Mađarskoj i želimo uspeha i na svim narednim nastupima”, poručili su zrenjaninskim reprezentativcima Janjić i Mitrović.