Svečanost u studentskom domu "Mihajlo Predić dr Miša"

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnici gradonačelnika Duško Radišić i Simo Salapura posetili su danas studentski dom "Mihajlo Predić dr Miša" povodom obeležavanja 55 godina od početka rada doma i 100 godina od rođenja dr Mihajla Predića.
 
 
 
Čestitajući jubilej zamenik Santovac je rekao da je mnogo generacija boravilo u ovom domu i da je mnogo onih koji su nakon toga ostali da žive u Zrenjaninu, što pokazuje da je naš grad dobro mesto za život.
- Naš cilj jeste da u narednom periodu, osim povećanja broja studenata, poboljšamo i uslove studiranja, posebno kada je boravak studenata u pitanju. Potpuno smo svesni onoga što domu nedostaje kako bi kvalitet usluge bio na višem nivou, osim adaptacije soba zahteva se i izgradnja menze koja bi bila sastavni deo doma, a mi verujemo da ćemo sa povećanjem broja studenata, jer se povećava i broj investitoria koji u naš grad dolaze, pa tako i potreba za visokoobrazovnim kadrom, doći i u situaciju da planove za ovu ustanovu ostvarimo - rekao je Santovac.  
 
 
 
 
Upravnica Tanja Dulović ukazala je da je obeležavanje jubileja prilika da se iskaže zahvalnost svima koji su doprineli da dom danas izgleda ovako.
- Dom više nije mesto za najsiromašnije, već najuspešnije, stanari doma su odlični studenti koji se bore za svoju budućnost, koji na taj način pomažu svojim roditeljima u ovim teškim ekonomskim vremenima - navela je ona i ukazala da popularna cena jeste jedan od razloga za smeštaj u domu, ali ne i presudan za mladog čoveka.
Dulović je izrazila nadu da će vreme koje predstoji doneti nove investicije, pre svega da će biti izgrađena menza, kao i da se prošire kapaciteti i da svaka soba dobije kupatilo. 
 
 
 
 
Studentski dom „Mihajlo Predić dr Miša” je dom II kategorije, osnovan je 1963. godine, u potpunosti je renoviran 2007. Godine, a kapacitet doma je 208 mesta, raspoređenih u 60 trokrevetnih i 7 četvorokrevetnih.
Dom ima dve čitaonice i TV salu. Studenti smešteni u ovom domu mogu koristiti i domsku kantinu sa letnjom baštom, salu za rekreaciju sa teretanom kao i dvorište sa osvetljenim košarkaškim terenom. Sobe su opremljene novim nameštajem i opremom. Sve sobe u domu imaju priključak za internet, a postoji i lokalna računarska mreža.
 
 
 
 
Studentski dom je u neposrednoj blizini Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ i Visoke tehničke škole strukovnih studija.
Studentski centar Novi Sad nema u Zrenjaninu restoran za ishranu studenata, ali je studentima ishrana omogućena u tamošnjem restoranu za učenike.