U gradskoj mreži voda iz novog postrojenja

Voda iz novog postrojenja puštena je danas u gradsku vodovodnu mrežu grada Zrenjanina. Voda je puštena zbog testiranja opreme i pripreme za početak ugovorom definisanog probnog rada postrojenja za prečišćavanje.
 
Ovaj potez usledio je nakon što je JKP "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin konzorcijumu investitora izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode, a na osnovu upućenog zahteva, odobrila da prečišćenu vodu sa postrojenja pušta u mrežu. 
 
 
U toku testiranja opreme celokupno vodosnabdevanje grada vršiće se preko postrojenja za prečišćavanje vode, uz kontinuiranu analizu i kontrolu kvaliteta vode od strane investitora, JKP "Vodovod i kanalizacija" i ovlašćenih laboratorija.
 
Iako će doći do vidljivog poboljšanja kvaliteta vode, odluka iz 2004. godine o zabrani vode iz gradske vodovodne mreže za piće i dalje je na snazi i biće sve do ukidanja zabrane od strane nadležnih institucija. 
 
O momentu završetka testiranja opreme i započinjanju ugovorom definisanog probnog rada postrojenja za prečišćavanje vode, Grad Zrenjanin i JKP "Vodovod i kanalizacija" će blagovremeno obavestiti javnost.