Zlatna medalja Zrenjaninu za doprinos razvoju sela

Elemir je juče bio domaćin regionalnog susreta sela Srbije, koji se realizuje u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, Udruženja kulturnih stvaralaca Srbije ''Zavičaj'' i Republičke komisije za ocenu sela Srbije, a sve uz podršku Grada Zrenjanina.
 
 
 
Manifestacija se organizuje s ciljem predstavljanja sela koja su se po određenim parametrima istakla u oblasti ukupnog razvoja. Razvoj sela na teritoriji Grada Zrenjanina jedan je od prioriteta lokalne samouprave, i prepoznavši izuzetno zalaganje za poboljšanje života u seoskim sredinama sa ciljem razvoja ruralnog područja, prosvetna zajednica Srbije opredelila je nagradu Gradu Zrenjaninu, a Zlatnu medalju za ukupan doprinos razvoju sela ispred Grada primio je pomoćnik gradonačelnika Dragan Ćapin.
 
 
 
Na regionalnoj smotri učestvovala su 22 sela iz 17 lokalnih samouprava Srbije, koja su se ovom prilikom predstavila po određenim parametrima razvoja. Jedni su govorili o  razvijenoj poljoprivredi, drugi su isticali sportske uspehe, ili mogli da se pohvale izuzetno visokim prirodnim priraštajem, što jasno ukazuje na ostanak mladih na selu, a ovom svečanom prilikom u sali osnovne škole “Svetozar Marković - Toza” u Elemiru organizovan je i prigodan kulturno-umetnički program.