Ministar Đorđević uručio ključeve sanitetskog vozila zrenjaninskom Centru za socijalni rad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević uručio je danas gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću ključeve novog sanitetskog vozila za potrebe Centra za socijalni rad.
 
Kako je ministar Đorđević naveo, u pitanju je potpuno opremljeno vozilo čija je vrednost 5 miliona dinara.
“Ne mogu da kažem da bih voleo da ga koriste često, voleo bih da ga nikada ne koriste, ali verujem da će svako njegovo korišćenje spasavati nečiji život i imati svoju svrhu”, kazao je Đorđević predstavnicima medija na Trgu slobode, ispred Gradske kuće, gde je upriličena svečana primopredaja vozila. 
 
 
 
Naveo je da su danas u Gradskoj kući Zrenjanina vođeni razgovori sa čelnicima lokalne samouprave i predstavnicima Centra za socijalni rad, Gerontološkog centra, kao i filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i PIO fonda.
“Razgovarali smo o tome šta bismo u budućnosti trebalo da radimo zajednički, a šta da unapredimo, nismo razgovarali o uspesima i svemu onome što je za pohvalu kada su ovi centri u pitanju, već smo se osvrnuli na to kako Ministarstvo može da im pomogne, da bi bili funkcionalniji u svom radu”, rekao je Đorđević.
 
 
 
On se zahvalio gradonačelniku Janjiću na pažnji koju posvećuje radu tih centara i izrazio uverenje da su građani Zrenjanina zadovoljni njihovim radom. 
“Mi, kao Ministarstvo, trudićemo se da i više učestvujemo i utičemo, a svakako, sve u korist boljeg ophođenja prema građanima i boljih usluga koje očekuju od nas”, rekao je još ministar Đorđević.
 
 
 
Gradonačelnik Janjić je, zahvaljujući na donaciji, istakao da Grad Zrenjanin ostvaruje odličnu saradnju s Vladom Republike Srbije u celini, samim tim i sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
“Mislim da ovde danas slika govori i bolje od reči, ne mala sredstva izdvajamo za socijalnu zaštitu naših sugrađana, to radimo zajedno i sa Centrom za socijalni rad, Gerontološkim centrom i ostalim institucijama u toj oblasti, bez obzira jesu li oni u ingerenciji Grada, Pokrajine ili Republike, i rezultati su vidljivi svakodnevno”, kazao je Janjić i dodao da je današnji poklon Gradu od ministarstva bio potreban i da će se koristiti na pravi način.
 
“Vozilo je pripalo Centru za socijalni rad, ali će ga sigurno koristiti i druge institucije”, objasnio je gradonačelnik Zrenjanina.  
 
 
 
Primopredaji vozila prethodio je radni sastanak gradonačelnika Janjića i ministra Đorđevića u kabinetu gradonačelnika, kom su prisustvovali i državni sekretar Nenad Nerić, posebni savetnik ministra Ana Đokić, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnici Simo Salapura i Dragan Ćapin, direktorka Centra za socijalni rad Olivera Lisica, direktorka Gerontološkog centra Tatjana Živanov, direktorka NSZ filijala Zrenjanin Tatjana Mijatović, direktorka RF PIO filijala Zrenjanin Jasmina Živović i poslanik u Skupštini APV Aleksandar Farkaš. 
 
 
 
U nastavku današnje posete Zrenjaninu, Zoran Đorđević posetio je i filijalu Nacionalne službe za zapošljavanje i upoznao se s radom i aktivnostima te ustanove.