Trijumf kenijskih trkača na 4. Zrenjaninskom polumaratonu

Četvoro tamnoputih trkača iz Kenije pojavilo se juče na startu 4. Zrenjaninskog polumaratona i odmah nagovestilo ko će biti favorit u trci za koju se juče prijavilo više od 800 učesnika. Ubedljivo su trijumfovali u muškoj konkurenciji Kipkurzu Sakong i Kipkorir Bivoj, treći je bio Đuro Borbelj iz Novog Sada, a odmah za njima stigle su i dve Kenijke, Kemisto Matebo i Nundu Mbata, koje su tako, osim prva dva mesta u ženskoj, zauzele - četvrto i peto mesto u generalnom plasmanu! Treća je, u konkurenciji polumaratonki, bila Slađana Stamenković iz Pančeva. Sakong i Bivoj gotovo celu stazu pretrčali su zajedno, ostavivši protivnike daleko za sobom, da bi na kraju pobednik bio dve sekunde brži, u vremenu 1:04:58. Pobednica Matebo pretrčala je stazu u vremenu 1:14:43. 
 
 
 
 
 
 
Trku je proglasio otvorenom i učesnike pozdravio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura. U ime grada Zrenjanina, gradonačelnika Čedomira Janjića i u svoje lično ime poželeo je dobrodošlicu svim trkačima i uspeh na stazi, a potom im se pridružio i uspešno istrčao trku zadovoljstva, u dužini od 7 kilometara. Na stazi je bio i Ljubomir Stanisavljev, zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu AP Vojvodine. 
 
 
 
 
 
Oko polovine učesnika 4. Zrenjaninskog polumaratona oprobalo se upravo na toj trasi, a najbolje rezultate zabeležili su Kristijan Stošić (Beograd), Filip Milanović (Beograd) i Bojan Miljević (Bečej), a u ženskoj konkurenciji Sandra Uzelac (Beograd), Jovana Čanak (Kikinda) i Jelisaveta Jovičić (Gornji Milanovac). Trčala se i štafeta, 3 puta 7 kilometara, uz učešće 27 ekipa, a održane su i trke učenika zrenjaninskih osnovnih škola. Trka je imala humanitarni karakter, jer je 100 dinara od svake kotizacije učesnika uplaćeno u fond akcije “Sportom za bolje sutra”.
 
 
 
 
 
Vremenski uslovi bili su lošiji nego prethodnih godina, uz hladno vreme, kišu uoči starta i vetar tokom trke, pa je bilo i dosta odustajanja. Trijumf kenijskih trkača, međutim, dao je posebno svetlo četvrtom polumaratonu, inspirisao mnoge da se oprobaju već naredne godine, a Zrenjanin stavio na mapu događaja ove vrste međunarodnog karaktera. Organizacija trke protekla je u najboljem redu, a potpisali su je članovi Atletsko-rekreativnog kluba “Petrovgrad”, Sportskog saveza grada Zrenjanina i Grada Zrenjanina.