Unapređenje poslovne klime u Srbiji - Zrenjanin jedan od učesnika u projektu

U sedištu Republičkog geodetskog zavoda okupili su se predstavnici 11 lokalnih samouprava koje su učesnice projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“. Radionici je prisustvovao direktor RGZ mr Borko Drašković i tom prilikom poručio da bi izabrane lokalne samouprave trebalo da postave standard u pogledu upravljanja geoprostornim podacima i investicionim lokacijama.

Unapređenje poslovne klime u Srbiji - Zrenjanin jedan od učesnika u projektu

Predstavnicima lokalnih samouprava obratio se Jan Lundin, ambasador Kraljevine Švedske i izrazio zadovoljstvo što Kraljevina Švedska podržava projekat Unapređenje poslovne klime u Srbiji i nadu da će se u narednom periodu postaći investicije u Srbiji.

Unapređenje poslovne klime u Srbiji - Zrenjanin jedan od učesnika u projektu

Pored direktora i ambasadora, prisutnima su se obratili Snežana Vojčić iz Ambasade Kraljevine Švedske i dr Danilo Furundžić, profesor Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Oni su istakli da se nadaju da će ovaj projekat u narednom periodu biti uspešan kao i do sad.
 
Grad Zrenjanin odabran je da bude jedna od pilot lokalnih samouprava, učesnica u ovom projektu. Osnovni cilj projekta je da se u okviru GIS aplikacije prikupe na jednom mestu sve informacije o parcelama i objektima koje jedinice lokalne samouprave mogu ponuditi potencijalnim investitorima. Po završetku projekta, investitori će imati potpuni uvid u ponudu lokacija predviđenih za investiranje na celom prostoru Srbije. Grad Zrenjanin na radionici projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“ predstavljao je Zoran Brančić, specijalista za Geografski informacioni sistem (GIS) u Gradskoj upravi.
 
Projekat „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“ vredan je dva miliona evra i biće realizovan u Arilju, Boru, Vranju, Pirotu, Knjaževcu, Ćupriji, Čačku, Valjevu, Požarevcu, Somboru i Zrenjaninu.
 
Izvor: Republički geodetski zavod  www.rgz.gov.rs


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5413/poslovnaklimau_srbiji1.jpg