Janjić na Sajmu turizma: “Zrenjanin dobro mesto za investiranje, ali i sa turističkim potencijalima”

U okviru 42. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, koji je održan prethodnog vikenda, predstavljeni su turistički potencijali grada Zrenjanina. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ovom prilikom je poručio da je Zrenjanin dobro mesto za investiranje, ali i grad koji dobro organizuje manifestacije koje iz godine u godinu posećuje sve veći broj ljudi, kao i da je kongresni turizam u našem gradu sve zastupljeniji.
“Zrenjaninci često znaju da pohvale, ali i da kritikuju svoj grad, ali kada se pojavimo na jednom ovakvom sajmu, gde se poredimo s drugim, domaćim i svetskim gradovima, to nije mala stvar. Mogu da kažem da su „Dani piva” oduvek bili naš adut, to traje već više od tri decenije, a ove godine ćemo se potruditi da obogatimo ponudu, ne samo za poslednju nedelju avgusta, već za celu godinu. Pozivamo sve goste na druženje, u lov, banju “Rusandu” koja je izuzetno lekovita, pozivamo ih da uživaju u vožnji brodićem, ili da posete lovački dvorac “Kaštel” u Ečkoj. Ovakav Sajam turizma je izuzetna prilika za nove susrete, ali i poziv gostima da dođu u naš grad i upoznaju nas kao dobre domaćine”, rekao je Janjić.
 
 
 
 
Brend Grada Zrenjanina svakako su “Dani piva” koji se ove godine održavaju po 35 put, a istaknute su i manifestacije “Banatska bajka”, “Korzo fest”. Turističku ponudu grada na Begeju predstavio je direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina, a Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju “Rusanda”, predstavila je direktorka te ustanove, dr Zorica Ćulibrk.

“Ponosni smo što možemo da naš grad prezentujemo na jednom ovako značajnom sajmu međunarodnog karaktera. Dosta toga smo započeli kada je reč o turizmu, radi se na novim projektima, a mnogo toga je urađeno u godini za nama i to se vidi. Cilj i u ovoj godini nam je da privučemo što veći broj gostiju i turista u naš grada, ne samo za “Dane piva”, nego svakog dana. Grad beleži oko 40.000 noćenja godišnje”, rekao je Zoran Ljubotina.
 
 
 
 
Štand Turističke organizacije Zrenjanina posetili su i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, pomoćnici gradonačelnika Simo Salapura i Dragan Ćapin, predstavnici Skupštine grada, kao i predstavnici medija.
 
Pod sloganom “Put pod noge”, ovogodišnji Sajam turizma je okupio veliki broj posetilaca, a turističku ponudu na toj manifestaciji predstavilo je oko 900 izlagača iz više od 40 zemalja. Zemlja partner ove godine bio je Egipat. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5513/Sajam_turizma_BGD2020_0.jpg