Sedmi Festival kobasica u Belom Blatu okupio rekordan broj posetilaca

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić svečano je, proteklog vikenda u Belom Blatu, otvorio tradicionalnu gastronomsko turističku manifestaciju - Festival kobasice i domaće rakije “Beloblatska kobasica“.

 

 

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je ta manifestacija, koja je od ove godine uvrštena u one od značaja za Grad Zrenjanin, okupila rekordan broj učesnika i posetilaca.

 

 

- Beloblatska kobasicijada je iz godine u godinu sve uspešnija. Često pominjem Strategiju i prepznali turizam kao neiskorišćen potencijal našeg grada. Nemamo planine, niti more, ali znamo da organizujemo dobre manifestacije. Često se hvalimo našim Danima piva, kada Zrenjanin za sedam dana poseti preko pola miliona ljudi, a ovde, u Belom Blatu gde imamo sedam stotina stanovnika, prošle godine, za jedan dan bilo je preko deset hiljada ljudi. Čestitam i Mesnoj zajednici “Belo Blato”, i našoj Turističkoj organizaciji, na ovako velikom uspehz uz želju da se u dobrom zdravlji i još većem broju okupimo i naredne godine - rekao je gradonačelnik Janjić.

 

 

Miroslav Markuš je, u ime organizatora, naveo da je za takmičenje u pravljenju domaće kobasice prijavljeno blizu šezdeset ekipa, a da je prijavljeno 135 uzoraka domaće rakije. 
Kako je naveo, Belo Blato posetilo je više od 15.000 ljudi.

 


  
Organizatori manifestacije su Mesna zajednica Belo Blato i Turistička organizacija grada Zenjanina, a pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5503/Beloblatska_kobasica_2020_031_m.jpg