Sednica Gradskog štaba za vanredne situacije: komunikacija između zdravstvenih ustanova stalna i na visokom nivou

Stanje u zdravstvenom sistemu grada Zrenjanina je stabilno, svi postupci i procedure su uspostavljeni kako je propisano i poštuju se u potpunosti, a komunikacija između subjekata zdravstvene zaštite i prevencije je stalna i na visokom nivou - ocenjeno je na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao komandant štaba i gradonačelnik Čedomir Janjić. 
 
 
 
Sednici su prisustvovali rukovodioci svih zdravstvenih ustanova na teritoriji grada - Opšte bolnice “dr Đorđe Joanović”, Specijalne bolnice za plućne bolesti “dr Vasa Savić”, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje, kao i Gerontološkog centra i ustanova socijalne zaštite, Centra za socijalni rad i Centra “MOST”, koji su izvestili prisutne o aktuelnom stanju u svojim ustanovama. Svi su međusobno u stalnoj koordinaciji i spremni da reaguju ukoliko to situacija u narednom periodu bude nalagala. Razmatran je i prevoz zdravstvenih radnika do radnih mesta i on se obavlja javnim prevozom i vozilima taksi udruženja. 
 
 
 
Saopšteno je i da je Specijalna bolnica za plućne bolesti prilagođena potrebama prihvata lakših i srednje teških bolesnika koji se otpuštaju iz Kliničkog centra Vojvodine, a čije zdravstveno stanje više ne zahteva kliničko lečenje. Takođe, ambulanta Doma zdravlja u naselju “Zeleno polje” primaće samo pacijente sa respiratornim infekcijama sa teritorije grada, koji se prethodno najavljuju telefonom Domu zdravlja. Pacijenti koji imaju izabranog lekara u toj zdravstvenoj stanici, javljaju se telefonom svom lekaru ukoliko je potrebno i dogovaraju se o daljim koracima. 
 
Predstavnik Policijske uprave u Zrenjaninu izvestio je Gradski štab o stanju javnog reda i mira. Rekao je da se zabrana kretanja u periodu od 17-05 časova poštuje i da su zabeleženi samo sporadični slučajevi kršenja zabrane. Ponovio je da svako lice koje, zbog radne obaveze, ima potrebu za kretanjem u tom periodu, mora svakodnevno imati radni nalog od poslodavca i poštovati relaciju kretanja od mesta i adrese prebivališta do radnog mesta. 
 
 
 
Gradonačelnik je još rekao da je komunalna milicija počela sa dostavom penzija, a da će u toku naredne nedelje volonteri početi i distribuciju pomoći u paketima životnih namirnica svim penzionerima na teritoriji grada čija mesečna primanja ne prelaze 30 hiljada dinara. Takvih penzionera je oko 14 hiljada, a sredstva za nabavku pomoći obezbeđena su iz budžeta Grada Zrenjanina i od donacija privrednika. Pakovanje će se obavljati u hali sportova “Medison”. 
 
Sa ove sednice donet je i odgovarajući  Zaključak. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5573/Stab_VS_27032020_0.jpg