Završni radovi na gasifikaciji u Čenti, slede Orlovat i Tomaševac

U naseljenom mestu Čenta u toku su završni radovi na gasifikaciji, a za sada je urađeno više od 90 odsto priključaka na distributivnu gasnu mrežu.
 
Gasifikacija je završena u Belom Blatu, Knićaninu i Tarašu, a nakon završetka radova u Čenti mehanizacija se seli u Orlovat i Tomaševac.
 
Ova kapitalna investicija za Grad Zrenjanin podrazumeva ulaganje više od 14 miliona evra u gasnu infrastrukturu nakon 30 godina, uz izgradnju više od 300 kilometara nove gasne mreže.
 
 
 
 
 
Ovaj veliki investicioni poduhvat realizuje se na osnovu trojnog  ugovora koji su potpisali Grad Zrenjanin, Javno preduzeće “Srbijagas” i firma “Bobar Beška” iz Novog Sada, koja je strateški partner.
 
Predmet ugovora je poslovno - tehnička saradnja na gasifikaciji naseljenih mesta na teritoriji Grada Zrenjanina koja do sada nisu bila priključena na distributivnu mrežu. Pri tome je JP “Srbijagas” strana koja je uključena kao distributer i isporučilac prirodnog gasa i operater transportnog i distributivnog sistema. Odlukom Skupštine grada Zrenjanina usvojen je program gasifikacije i odlučeno je o izboru strateškog partnera.
 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5525/Centa_gasovod_0.jpg