Od sutra ponovo rade zrenjaninske pijace, produžava se rad prodavnica

Novom odlukom gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, a u skladu s jučerašnjim odlukama Vlade Republike Srbije, od sutra, 22. aprila, ponovo mogu da rade sve pijace u gradu. Uz obavezno poštovanje propisanih mera sigurnosti, pijace će raditi radnim danima od 07-15 časova, a za dane vikenda kada to bude moguće u skladu sa odlukom Vlade Srbije. 

Današnjom odlukom gradonačelnika rad kol-centra u Gradskoj upravi ostaje u periodu od 07-16 časova radnim danima, a dežurstva i produženi rad u mesnim zajednicama od 07-15 časova. 

Odlukom je definisano i angažovanje pripadnika Poljočuvarske službe grada Zrenjanina za obezbeđenje i kontrolu podele sredstva za dezinfekciju na lokacijama u gradu na kojima su postavljene cisterne. 

Radno vreme trgovinskih maloprodajnih objekata nije u ingerenciji Gradskog štaba za vanredne situacije, ali će Privredna komora Srbije preporučiti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Vladi Srbije da radno vreme prodavnica već od danas bude produženo do 17 časova. Pretpostavlja se da će se najveći broj objekata tome brzo prilagoditi, a jedan od najvećih trgovinskih lanaca u Zrenjaninu, PerSu marketi, već je objavio na svom fejsbuk profilu da će od danas njegove prodavnice biti otvorene do 17.30 časova. 

Odluka br. 7 / 2020 gradonačelnika o neophodnim merama bezbednosti i zaštiti stanovništva i materijalnih dobara 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5607/Pijaca_0.jpg