"Za naša lica draga spremili smo mapu blaga" - promotivna aktivnost Grada Zrenjanina i partnera na projektu

Projekat "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje – S' osmehom u vrtić" je pokrenulo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Realizuje ga Grad Zrenjanin s partnerima, uz podršku Svetske banke. Partneri na projektu su Predškolska ustanova, Centar za socijalni rad, Crveni krst, Dom zdravlja "Dr Boško Vrebalov", Opšta bolnica "Dr Đorđe Joanović" i Udruženje "Ostanimo budni". Projekat ima za cilj unapređenje dostupnosti, kvaliteta i jednakosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete od njegovog rođenja do 6,5 godina, a naročito za decu iz osetljivih grupa. 
 
 

U nastojanju da se realizuju ciljevi projekta, Grad Zrenjanin je sa Predškolskom ustanovom i Crvenim krstom, realizovao promotivnu aktivnost pod nazivom “Za naša lica draga spremili smo mapu blaga! ", na kojoj su  roditelji informisani o projektu, kao i o značaju ranog razvoja dece i uključivanja u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja.  Aktivnost je realizovana u Gradskoj bašti. Bilo je prisutno 12 dece jaslenog uzrasta u pratnji roditelja.
 
 

 Deca su imala priliku da, zajedno sa medicinskim sestrama vaspitačima, vaspitačima i svojim roditeljima,  istražuju, uz pomoć mape koja ih je usmeravala na predstojeće zadatke : „Optrči krug oko fontane“, „Otisni prst“, „Nacrtaj nešto iz parka“, „Nabaci obruč na stalak“, „Vijugavo trčanje“,  „Uberi tri lista i donesi do cilja“....  Za svako dete koje je stiglo do cilja bilo je pripremljeno „skriveno blago“ .  
     

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5749/Promotivna_aktivnost_31-08-2020_0.jpg