Gradonačelnik Salapura: počela primena novih mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19 na teritoriji Grada Zrenjanina

Odlukom Vlade Republike Srbije, a na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19, juče su stupile na snagu nove mere, koje se tiču ograničenja radnog vremena ugostiteljskih objekata, prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću, izuzev radnog vremena apoteka, benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane. 
 
Povodom početka primene ovih mera i kontrole primene na teritoriji Grada Zrenjanina, oglasio se gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.  
- Mere Vlade srbije koje su stupile na snagu juče, u Zrenjaninu će kontrolisati oko 20 komunalnih milicajaca i inspektora, uz asistenciju pripadnika Policijske uprave po potrebi. Prema poslednjim izveštajima, kontrole u ugostiteljskim i maloprodajnim trgovinskim objektima, izvršene sinoć i u toku noći, nisu zabeležile ni jedan prekršaj, odnosno prekoračenje donetih mera, pre svega rada nakon 21 čas. Tokom vikenda kontrole će se dodatno pojačati, a komunalni milicajci i komunalni inspektori imaju nova ovlašćenja i od sada mogu i da propisuju kazne. Očekujem da će ove mere doneti rezultate i da će se epidemiološka situacija u Zrenjaninu poboljšavati - rekao je gradonačelnik Zrenjanina. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5808/1_sednica_GV_2020_0.jpg