Градска власт

 

Градоначелник

Симо Салапура

Рођен 4. маја 1980. године у Зрењанину. Дипломирао је на Спортској академији у Београду и стекао стручне називе виши спортски тренер и виши менаџер у спорту. Мастер и докторске студије завршио је на Факултету за спорт и туризам у Новом Саду и стекао научно звање доктор наука у области физичког васпитања, спорта и кинезитерапије.

Од 2014. до 2017. године вршио је функцију генералног секретара Спортског савеза града Зрењанина, а од 2017. године функцију помоћника градоначелника. Носилац је мајсторског карате звања - други дан и освајач више националних и међународних медаља као спортиста. 

Од 2007. године учествује у креирању, спровођењу и промоцији програма рада с децом и особама с инвалидитетом.

Ожењен, отац двоје деце.
Члан је Српске напредне странке. 
За градоначелника Зрењанина изабран 18. септембра 2020. године.

Заменик градоначелника

Саша Сантовац

Рођен 25.06.1975. у Зрењанину. По занимању инжењер струковних студија, машинске струке. За посланика у Скупштини Аутономне покрајине Војводине  биран је у три сазива, где је обављао и улогу шефа посланичке групе.

За одборника у Скупштини града Зрењанина биран је у пет сазива Скупштине града.
Функцију заменика градоначелника Зрењанина до сада је обављао у два мандата - од 2014. године до 2016. године и од 2016. године. 
Ожењен, отац једног детета.
Члан је Српске напредне странке.

Чланови градског већа:

 

Радован Вишекруна

Рођен је 09.11.1954. године. По струци је дипломирани правник. Има радни стаж од 37 година, запослен је у Фонду за пензијско и инвалидско осигурање као Контролор нацрта решења. Ожењен је, отац троје деце и деда троје унучади.

Члан је Партије уједињених пензионера Србије.

Славиша Влачић

Рођен, живи и ради у Зрењанину, по звању мастер инжењер машинства, тренутно на постдипломским студијама на Факултету техничких наука у Новом Саду за звање специјалиста струковни инжењер електротехнике и рачунарства. Запослен је у компанији “Телеком Србија”, као шеф службе за мрежне операције Зрењанин.

Ожењен је, отац двоје деце.

Члан је Српске напредне странке.

Драган Гуџев

Рођен је 04.10.1977. године. По занимању је дипломирани инжењер за развој. Живи и ради у Зрењанину, у привредном друштву "Аутомото-технички центар" доо, на месту директора. Судски вештак је Вишег суда у Зрењанину, за област моторна возила.

Ожењен је и отац једног детета.

 

Маринел Мендреа

Рођен 1966. године. Поседује дугогодишње искуство у предузетништву и  пољопривреди. Ожењен, отац троје деце. 

 

 

Др Миле Ковачевић 

Рођен је 1966. године у Зрењанину. По струци је доктор медицине, специјалиста за плућне болести. Запослен је у Специјалној болници за плућне болести "Др Васа Савић" Зрењанин. 

Био је члан Градског већа од 2004. до 2012. године и у претходном мандату, од 2016. до 2020. године, и одборник Скупштине града Зрењанина од 2012. до 2016. године. 

Ожењен супругом Јеленом.

Члан је Српске напредне странке.

Дејан Дамјановић  

Рођен 20.12.1983. године у Зрењанину. По занимању дипломирани инжењер информатике. Запослен у предузећу за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом за производњу обуће "СТИЛ" д.о.о. Зрењанин, на позицији заменика  генералног директора.

Члан Покрета социјалиста и председник Градског одбора ПС у Зрењанину.

Јожеф  Стојко  

Рођен 1975. године, професор математике у основној школи "Серво Михаљ" у Мужљи. 

Члан Градског већа и у претходном сазиву.

Ожењен, отац двоје деце.

Члан је Савеза војвођанских Мађара и члан Савета СВМ.

Драган Вулешевић  

Рођен 22.05.1958. године у Зрењанину. Студирао на Филозофском факултету у Београду. Радио у Туристичкој организацији "Компас Југославија", а потом као директор ЈП "Туристички центар града Зрењанина". Члан Градског већа и у претходном мандату.  

Ожењен, отац двоје деце.

Члан Социјалистичке партије Србије.

Саша Кандић  

 

Рођен 30.08.1975. у Зрењанину. По занимању дипломирани правник. Дугогодишњи предузетник, отац двоје деце. 

Председник ИО Социјалдемократске партије Србије у Зрењанину и члан Главног одбора СДП Србије.

   

Слике

  • /uploads/attachment/strana/2/gradska_vlastGrad_Zrenjanin_091.jpg