Ловци, уз подршку града, брину се о дивљачи у ловишту '' Бегеј ''

Захваљујући Удружењу ловаца у Зрењанину, а уз подршку Града Зрењанина, на ловишту површине 125,26 ха, дивљач се бори да преживе тешке зимске услове. У уторак, 21. фебруара, заменик градоначелника града Зрењанина Горан Каурић и директор ловишта „Бегеј“ Зрењанин Милена Романели укључили су се у снабдевање храном за ове животиње.

 

 

Ловиште "Бегеј" обухвата 23 ловачка друштва, а услови су ове зиме веома лоши и неке животиње не стигну до места храњења. Али, према процени, активност је била корисна у испоруци додатне хране животињама захваљујући подршци локалне власти за куповину бензина и соли.

 

Ове зиме планирано је око 24.000 кг житарица за животиње и око 20.000 кг сточне хране, као и око 5.000 кг соли. Према Милени Романели, до сада је утрошено више од 25.000 кг житарица и 22.000 кг сточне хране и око 6.000 кг соли.

 


 

 

Каурић је објаснио да је локална самоуправа одлучила да подржи ову активност обезбеђујући 230.000 динара за куповину хране и бензина за ловачко удружење у свим селима града Зрењанина.