У Меленцима је покренут канализациони систем

Председник Владе АП Војводине, др Бојан Пајтић, посетио је данас Меленце и заједно са градоначелником Зрењанина др Милетом Михајловим покренуо пумпну и канализациону мрежу.
- Током последње четири године Покрајинска влада је финансирала седамдесетак нових канализационих мрежа у Војводини, а данас је живот у тим градовима и селима бољи, да не спомињемо побољшани квалитет воде, тако да нема више, на пример, 800 септичких јама у једном селу, и нема потребе да се говори о значају квалитета воде за бању Русанду или за пољопривредне произвођаче, као и за инвеститоре који долазе у наш регион. На територији града у Клеку и Меленцима започели смо радове на канализационој мрежи као и у Елемиру, чија је вредност улагања 90 милиона динара, а у Меленцима је 10 милиона обезбедила локална самоуправа - рекао је Пајтић.

 

     

 


Градоначелник Михајлов каже да је ово сигурно капитална инвестиција, не само у Меленцима, већ и у Клеку и Ечки, као и у другим селима у којима је изграђена канализациона мрежа.
- Не могу да кажем шта је важније, здравије окружење, животни стандард, користи од пољопривреде, у сваком случају смо урадили сјајан посао. Надам се да ће се радови наставити у Меленцима, где су завршени 38 км, и у Елемиру где је изграђено 18 км, али и у Ечки, што би практично значило да су завршене канализационе мреже. - рекао је Михајлов. Директор бање Русанда, Миливој Попов каже да је ова здравствена установа прва јавна установа која је повезана на мрежу. Сада језеро Русанда може бити под контролом загађења и бања може постати заштићено подручје, рекао је Попов.