''Дани Дунава'' у Зрењанину

Град Зрењанин и ове године учествује у манифестацији „Дани Дунава“, а како каже Ана Вујинов из одељења за животну средину, тим поводом је организовано ликовно такмичење за ученике нижих разреда основних школа, тема „Волим Дунав“.
 
Позвала је грађане да се придруже тиму и ученицима 7. јула када ће бити организован дневни излет у банци Тиса. Одржаће се радионице за децу како би их информисали о заштити вода и река - каже Вујинов додајући да сви заинтересовани грађани могу доћи у суботу, 7. јула у 10 сати испред Градске куће, где ће их чекати тренери, а храну и пиће обезбеђују организатори.
 
 
Милица Миловић, координатор активности, у име Министарства пољопривреде, каже да ће на овој манифестацији учествовати више од 28 градова из целе Србије, а последња активност биће одржана на Ади Хуји, што ће бити почетак њене ревитализације.
 
Дунавска кампања део је пројекта под називом „Партнерство за зелени Дунав“ који потписују компанија Coca-Cola и њен највећи европски произвођач Coca-ColaHellenic и Међународна комисија за заштиту Дунава (ICPDR), са циљем да се река и побољшање животне средине.