Нов асфалт у Улици Тодора Манојловића, градоначелник најавио обимне радове на путној инфраструктури

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић обишао је данас са сарадницима радове на асфалтирању Улице Тодора Манојловића, и најавио грађевинску сезону у којој ће бити изведени обимни и бројни инфраструктурни радови на територији града и у насељеним местима. 
 
Улица Тодора Манојловића, која припада двема месним заједницама - “Никола Тесла” и “Граднулица” - само је једна од локација на којој се током фебруара изводе радови и која ће у потпуности добити нову асфалтну подлогу, у дужини од 400 метара, од Улице Иве Лоле Рибара до Улице цара Душана.
 
 
 
 
Након обиласка радова, градоначелник је изјавио да ће у предстојећем периоду у Зрењанину и насељеним местима бити уграђено много асфалта, да ће бити реконструисане бројне улице, а неке и по први пут добити асфалт, попут улица у Шећеранском насељу.
- Ова година протећи ће у знаку инфраструктурних радова у самом граду, селима око града, на обилазници, и у првим лепим данима ради се у Меленцима, Потиској улици, Шумадијској, Шећеранској улици, а по завршетку радова у овој улици, који ће трајати неколико дана, и уградње новог асфалта на 400 метара дужине, кренућемо с радовима у Мостарској улици, новој Мужљанској колонији, коју такође желимо да санирамо - казао је градоначелник и додао да овде нису у питању само “козметички” радови на поправци оштећења, већ се улице обнављају у пуном профилу и целом дужином.
 
- Доста асфалта уградили смо у граду прошле године након зиме и рада зимских служби, али ове године желимо да радимо потпуну реконструкцију улица и у градским месним заједницама и у насељеним местима и ово ће сигурно бити добра и успешна сезона када је у питању рехабилитација путне инфраструктуре - истакао је Јањић након данашњег обиласка радова у Улици Тодора Манојловића. 
 
 
 
 
Током фебруара завршени су радови на рехабилитацији и асфалтирању Улице Драгољуба Жаркова и делу Улице Живе Брцанског, на ободу Бање Русанде у Меленцима, као и у зрењанинском Шећеранском насељу. У том насељу окончани су радови започети крајем прошле године, чиме су све улице у том насељу, окруженом производним комплексом “Југоремедије”, “Прекона” и некадашње Фабрике шећера, добиле асфалтну подлогу. 
 
У току су радови у Потиској улици, поред некадашње Очне болнице, на рехабилитацији целе улице у којој је коловозна подлога у лошем стању, у дужини од око 400 метара, а предвиђено је да радови трају 30 дана. Наредних дана уследиће асфалтирање и Шумадијске улице, која је проширена на потезу између улица Сремске и Банатске и у дужини од 350 метара добиће нов асфалт. Градоначелник је најавио и радове у Мостарској и у још две улице у Меленцима.  
 
 
 
 
Радове у Меленцима изводи зрењанинско предузеће “Саша инжењеринг”, а у Зрењанину су на терену путари “Пут-Инвеста” из Сремске Каменице.  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5514/Asfalt_Todora_Manojlovica_0.jpg