Пријем за чланове породица погинулих у ратовима од 1990-1999. године

Традиционални пријем који Град Зрењанин организује за чланове породица погинулих припадника војске, полиције и добровољаца са територије Града Зрењанина у оружаним сукобима од 1990. до 1999. године, одржан је јуче у Градској кући. Овај пријем организује се сваке године поводом Дана државности Републике Србије, 15. фебруара. 
 
Присутне су, у име Града Зрењанина, поздравили заменица председника Скупштине града Љуба Травица и помоћник градоначелника Душко Радишић, а обратио им се и мајор Раде Даљевић, испред Команде за развој Банатске бригаде гарнизона Војске Србије у Зрењанину. Присуствовали су и представници Одељења за друштвене делатности Градске управе који се баве пословима борачко-инвалидске заштите. 
 
 
 
 
На самом почетку, минутом ћутања одата је пошта погинулим борцима, којих је 53 са територије Града Зрењанина. У емотивном обраћању, Љуба Травица је истакла да Град Зрењанин годинама уназад покушава да помогне породицама погинулих и да им пружи подршку. Поменула је и да сама потиче с простора на којима су се дешавале ратне страхоте и да у потпуности саосећа са онима који су у тим сукобима изгубили своје најмилије.
- Наш је задатак да вам и даље пружамо помоћ, да се састајемо и разговарамо и да никада не заборавимо оно што су за своју земљу учинили ваши синови, браћа, очеви. Врата Града Зрењанина су вам увек отворена, понекад је можда теже доћи до квалитативних помака, али мислим да се увек може учинити и више и до тога морамо доћи заједничким снагама и радом - поручила је Травица на јучерашњем скупу.        
 
Помоћник градоначелника Радишић казао је да се жртве не могу вратити, али да се мора чувати сећање на њих и пружати подршка њиховим породицама.
- Имали смо прилике да се сусрећемо, решавамо одређене проблеме и ту смо увек, да вас саслушамо, покушамо да помогнемо или реализујемо неку иницијативу, али и да пренесемо поруку младима, и свима, да они који су дали највише што су могли за отаџбину не смеју да се забораве, да то мора да се цени, а вама да се помогне - поручио је Душко Радишић члановима породица погинулих.  
 
 
 
 
Мајор Раде Даљевић рекао је да Војска Србија нема могућности за материјалну помоћ породицама, али да не заборавља своје погинуле припаднике и користи прилику да увек чланове породица позива на обележавање Дана јединице, Дана бригаде, Дана сећања, Видовдана, Дана војних ветерана, свих датума којима се евоцирају успомене на погинуле и њихову борбу за отаџбину и свој народ. 
 
У име породица погинулих и Удружења РВИ на пријему су се захвалили Јованка Павловић и Јовица Пилиповић, истакавши да локална самоуправа редовно издваја финансијска средства за помоћ породицама погинулих и да је Зрењанин међу ретким градовима у нашој земљи који на овакав начин брине о породицама РВИ и палих бораца.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5508/Prijem_za_porodice_2020_0.jpg