Седми Фестивал кобасица у Белом Блату окупио рекордан број посетилаца

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић свечано је, протеклог викенда у Белом Блату, отворио традиционалну гастрономско туристичку манифестацију - Фестивал кобасице и домаће ракије “Белоблатска кобасица“.

 

 

Градоначелник је изразио задовољство што је та манифестација, која је од ове године уврштена у оне од значаја за Град Зрењанин, окупила рекордан број учесника и посетилаца.

 

 

- Белоблатска кобасицијада је из године у годину све успешнија. Често помињем Стратегију и препзнали туризам као неискоришћен потенцијал нашег града. Немамо планине, нити море, али знамо да организујемо добре манифестације. Често се хвалимо нашим Данима пива, када Зрењанин за седам дана посети преко пола милиона људи, а овде, у Белом Блату где имамо седам стотина становника, прошле године, за један дан било је преко десет хиљада људи. Честитам и Месној заједници “Бело Блато”, и нашој Туристичкој организацији, на овако великом успехз уз жељу да се у добром здрављи и још већем броју окупимо и наредне године - рекао је градоначелник Јањић.

 

 

Мирослав Маркуш је, у име организатора, навео да је за такмичење у прављењу домаће кобасице пријављено близу шездесет екипа, а да је пријављено 135 узорака домаће ракије. 
Како је навео, Бело Блато посетило је више од 15.000 људи.

 


  
Организатори манифестације су Месна заједница Бело Блато и Туристичка организација града Зењанина, а покровитељ манифестације је Град Зрењанин.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5503/Beloblatska_kobasica_2020_031_m.jpg