Седница проширеног колегијума начелника Регионалног центра Министарства одбране Нови Сад одржана у Зрењанину - добра сарадња у свим сегментима

Центар Министарства одбране у Зрењанину, Средњобанатски округ и Град Зрењанин били су јуче домаћини и организатори седнице проширеног колегијума начелника Регионалног центра Министарства одбране Нови Сад. Уз руководиоце Регионалног центра МО, у раду скупа учествовали су начелници свих центара МО са територије Војводине, а након пријема код начелника Средњобанатског округа Предрага Рађеновића, добродошлицу им је пожелео и градоначелник Зрењанина, Симо Салапура
 
 
 
 
Истакавши добру сарадњу у свим сегментима, и са Центром Министарства одбране и са гарнизоном Војске Србије у Зрењанину, Салапура је рекао да је Град Зрењанин са задовољством прихватио да буде домаћин овог скупа.
- Војска и униформа су на овим просторима добро прихваћени, увек побуђују посебно интересовање, част и понос и град је пуно добио повратком војске у касарну. Заједно с Центром Министарства одбране решавамо и проблем нових просторија, то је близу реализације, а увек смо отворени за сваку врсту сарадње - казао је градоначелник и пожелео учесницима скупа успешан рад и пријатан боравак у нашем граду. 
 
 
 
 
У име припадника Регионалног центра Министарства одбране Нови Сад захвалио се начелник пуковник Миодраг Надлачки. Истакао је да су у Зрењанин дошли официри с територије целе Војводине у чијој су надлежности послови војне, радне и материјалне обавезе и планирања одбране, како у војном, тако и у цивилном делу. 
- Драго нам је што сте прихватили нашу иницијативу да овај састанак реализујемо управо у Градској кући, а окупили смо се, између осталог, и да би упознали град Зрењанин и његове знаменитости. Задатак нам је и да, кроз присуство у неком граду, демонстрирамо и јединство наше државе и органа власти, у функционисању у заједничком интересу, интересу Републике Србије. Са нашег становишта, сарадња Града Зрењанина и нашег Центра увек је била на позитивном и коректном нивоу, јер смо, практично, сви на истом задатку - поручио је градоначелнику Салапури пуковник Надлачки.    
 
Након седнице проширеног колегијума, официри су се упознали са историјатом Градске куће и посетили зрењанинске установе културе, Народно позориште “Тоша Јовановић” и Народни музеј. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6740/KOLEGIJUM_VOJSKA_0.jpg