Drvo za svaku bebu

Danas je u parku "Stari Bagljaš" organizovana aktivnost u okviru projekta pod nazivom "Dobro drvo", uključujući sadnju drveta za svako novorođeno dete u našem gradu.
Prošle godine Gradsko veće je odlučilo da izdvoji sredstva iz gradskog budžeta za unapređenje životne sredine sadnjom drveta za svakom novorođenom građaninu Zrenjanina.

Gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov, koji je takođe bio prisutan, obavestio je da će aktivnosti trajati dve nedelje, sada i ponovo na jesen. Cilj je poboljšati životnu sredinu pružajući i povoljne uslove za sport i rekreaciju. Grad će donirati ova drveća i brinuti za njih kao što vodi računa o našoj deci - rekao je gradonačelnik.

Pozvao je sve građane da učestvuju u ovoj akciji želeći da u našem gradu bude više beba i više drveća.

Ivana Branković, inicijatorka projekta „Dobro drvo“, izvestila je da je ovo druga faza projekta. Prva faza je uključivala medijsku kampanju i informisanje građana putem radionica u osnovnim školama.

 

    

 

Nakon što je Gradsko veće odobrilo aktivnost, šezdeset šest beba rođenih u januaru i februaru dobiće svoje drveće. Sledeća lokacija je Zeleno polje koje će biti obogaćeno sadnjom novih stabala. Aktivnost će se nastaviti na jesen. Do sada je bilo predviđeno da učestvuje pedesetak donatora, a očekuje se da će i ostali građani učestvovati - kaže Ivana Branković.

 


     

 

Projekat finansijski podržava BCIF i Grad Zrenjanin, a zajedno ga realizuje nekoliko društveno aktivnih subjekata - nevladine organizacije FOTO EXPO, CEKOM, Regionalno društvo za strane jezike, komunalna preduzeća "Direkcija za izgradnju i planiranje grada" , JKP „Čisto i zeleno“, javna ustanova „Kulturni centar Zrenjanin“ i Odeljenje za zaštitu životne sredine Gradske uprave Zrenjanin. 

 

 

Projekat „Dobro drvo“ je ideja koja će pružiti priliku lokalnoj zajednici, posebno deci i mladima, da nauče da preduzmu inicijativu, planiraju i učestvuju u kreiranju svoje okoline.