Дрво за сваку бебу

Данас је у парку "Стари Багљаш" организована активност у оквиру пројекта под називом "Добро дрво", укључујући садњу дрвета за свако новорођено дете у нашем граду.
Прошле године Градско веће је одлучило да издвоји средства из градског буџета за унапређење животне средине садњом дрвета за сваком новорођеном грађанину Зрењанина.

Градоначелник Зрењанина, др Милета Михајлов, који је такође био присутан, обавестио је да ће активности трајати две недеље, сада и поново на јесен. Циљ је побољшати животну средину пружајући и повољне услове за спорт и рекреацију. Град ће донирати ова дрвећа и бринути за њих као што води рачуна о нашој деци - рекао је градоначелник.

Позвао је све грађане да учествују у овој акцији желећи да у нашем граду буде више беба и више дрвећа.

Ивана Бранковић, иницијаторка пројекта „Добро дрво“, известила је да је ово друга фаза пројекта. Прва фаза је укључивала медијску кампању и информисање грађана путем радионица у основним школама.

 

    

 

Након што је Градско веће одобрило активност, шездесет шест беба рођених у јануару и фебруару добиће своје дрвеће. Следећа локација је Зелено поље које ће бити обогаћено садњом нових стабала. Активност ће се наставити на јесен. До сада је било предвиђено да учествује педесетак донатора, а очекује се да ће и остали грађани учествовати - каже Ивана Бранковић.

 


     

 

Пројекат финансијски подржава BCIF и Град Зрењанин, а заједно га реализује неколико друштвено активних субјеката - невладине организације FOTO EXPO, CEKOM, Регионално друштво за стране језике, комунална предузећа "Дирекција за изградњу и планирање града" , ЈКП „Чисто и зелено“, јавна установа „Културни центар Зрењанин“ и Одељење за заштиту животне средине Градске управе Зрењанин. 

 

 

Пројекат „Добро дрво“ је идеја која ће пружити прилику локалној заједници, посебно деци и младима, да науче да предузму иницијативу, планирају и учествују у креирању своје околине.